0

Lightpoint: van verlichtingswinkel tot projectspecialist Naar overzicht

07-02-2017

Sven & Steve Goffaux - Zaakvoerders

Familiebedrijf Lightpoint is het beste bewijs dat verandering en continuïteit geen tegenstellingen hoeven te zijn. Begonnen als een verlichtingswinkel, draait het vandaag vooral rond de realisatie van projecten. Een portret.

Zo’n vijftien jaar geleden kwamen de broers Steve en Sven Goffaux aan het hoofd van de zaak die hun vader eind jaren zeventig oprichtte. “Je kan de verlichtingsbranche van toen niet met vandaag vergelijken”, legt Sven Goffaux uit. “Onze vader verkocht toen lampen en eenvoudige armaturen, dat was het. De winkel was betrekkelijk klein en gelegen in de Gentse binnenstad.”
De sector evolueerde en dat deed de zaak ook. “In de jaren tachtig kwam er wat fabricage bij, dat was de periode van de eerste 12 Volt-toestellen. De zaak groeide ook, inmiddels waren we naar en groter pand aan de Steendam verhuisd, maar ook die locatie werd te krap. Er zat niets anders in dan uit te breiden, maar op welke manier? Aanvankelijk dachten we aan een extern magazijn op een andere locatie, maar zelf was ik daar geen grote voorstander van. En dus kozen voor een tweede volwaardig filiaal in Oudenaarde. In april 2015 openden we hier de deuren. Aanvankelijk had we een mooi afgemeten 50/50 verhouding tussen de twee vestigingen, maar al snel werd duidelijk dat de vestiging in Oudenaarde meer potentieel in zich droeg. We verschoven het zwaartepunt naar hier, ook logistiek. Alle producten komen hier toe en worden dagelijks naar de winkel in Gent getransporteerd.”
Het was niet enkel de uitbreiding die Lightpoint deed veranderen. “Waar we als een verlichtingswinkel van start gingen, evolueerden we tot projectspecialisten”, aldus Steve Goffaux. “Technologisch veranderde heel wat waardoor ook de mogelijkheden uitbreidden, denk maar aan de komst van led. Ook het profiel van de klant wijzigde. Mensen komen hier vooral binnen met een vraag, niet louter om iets te kopen.”

Het volledige artikel vindt u in Spotlight maart

Lightpoint: van verlichtingswinkel tot projectspecialist